Berättelser

Här finns berättelser om det som hänt hundarna genom
åren, både roliga och tråkiga händelser.

Sunnis minnen från sommaren 2002
På midsommarpromenaden vid Tisjön föll det sig inte bättre än att jag(Sunni), mamma Sissi, Truls, Leia (mina halvsyskon, gammelmatte, husse Ulrica och Ulf, matte och husse samt Luzernstövaren Driva blev vittne till hur en kråkunge förmodligen försökte ta sin första flygtur.

På vingliga vingar gick det över ett litet skogsparti, fortsatte över blötmyren och med ett plask störtade den i vattnet.

Med fyra apporterande hundar, borde man kunna försöka rädda den nödställde kråkungen.
Matte litade mest på mig och husse var skeptisk - "Hon dödar den", sa han.
Matte stod på sig och skickade ut mig mot kråkan. Likt Pamela i Baywatch tog jag mig över den blöta myren och ut i vattnet. Fick tag i den blöta fågelkroppen, simmade tillbaka och överlämnade den fint i husses hand (schii fick han). Med lång haka gick han och satte tillbaka den i skogsbrynet.
Jag blev allas midsommarhjälte och fick lite extra godis.
Jag, Leia, Driva, matte och husse gick samma promenad på hösten. Då gick jag och tittade om kråkan var kvar, ifall jag skulle hjälpa henne igen, men hon hade nog lärt sig att flyga.

PS! Ulrica (min uppfödare) har hjälpt mig komma ihåg berättelsen. DS!

Star Wars Sun Tatooine "Sunni"


Naturgas med jordgubbsdoft - Leia berättar
Som alla vet så är jag (Leia) "lite" tjuvaktig. Jag brukar kolla vad som finns i fickor, väskor, ja alla ställen där det kan finnas något att äta.

Under dagen var jag som vanligt. Jag var med på skogspromenaden och allt var frid och fröjd. Matte hittade ett tuggummipaket, Strawberry extra med jordgubbsmak, och det var blött och tomt, så då fick jag lite bannor.
På kvällen gick jag till matte, febrig, kutryggig och jättesjuk, jag var nog halvdöd. Matte ringde Falu Djursjukhus och talade med en trevlig telefonsvarare som hänvisade till Strömsholm. Hon ringde dit och de tyckte att vi skulle fara ner på en gång, det var nog livmoderinflammation.

Mitt i natten åkte vi (30 mil) till Strömsholm. Matte var så orolig så jag fick ligga i framsätet så hon skulle ha koll på mig. De röntgade mig och sa att det var inget fel på min livmoder men att jag hade VÄLDIGT mycket gaser i tarmen. Febern kunde de ej förklara. I alla fall så fick jag dropp med penicillin och kramplösande 05:30. Sen var det bara att vänta.

De kom in med en fäll till mig och en sån där kulpåse åt matte.
"-Vaddå ska jag ligga på en fäll, nej nej."
Jag skyndade mig ner i kulpåsen sen fick matte försöka få någon plats. Där låg vi och sov med droppställning och slang, för matte lämnade mig inte där ensam. 09:00 kom de in och tittade till oss. De tyckte att allt var lugnt så vi fick fara hem.
Matte betalade några tusen och vi åkte hem.

Kontentan av de hela:
Köpa tuggummi för en tia, betala några tusen för att få ut det.
Men matte fick i alla fall två bitar.
Det var inte slut än, för när vi gjorde en kisspaus på hemväg, så i mitt lite groggtillstånd så ordnade jag in ett tallbarr i nosen, men det fixade matte ut fastän med lite besvär.

Det ska inte vara lätt att vara hundägare, inte billigt heller, hihihi.

Star Wars Princess Leia "Leia"

I huvudet på Sunni
"Vad ska man ta sig till? undrar Sunni den sommaren när det var fågelinfluensa.

Det började med Galna Kosjukan!
Då funderade man om det skulle påverka allt klövvilt och vad händer då med viltspårningen?

- Ska man sluta med eftersök? Man vill ju inte bli galen.

- Men förresten så kan man inte vara i skogen heller för alla Gråben, de äter ju upp en levande. Man vill ju leva.

- Men apportera fågel då???? Neeej, det går inte för de har influensa!!!! Och då kan man få pippi.

- Men hämta dummies då?? Att göra det i hundgården?? Det måste vara säkert och jag har inte hört att det finns någon dummiessjuka eller så har jag den redan????

- Nej vi slutar fundera och myser istället.

Upp